Indien på vej…?

Velkommen til alle jer, som interesserer sig for Indien. Det moderne Indien, på godt og ondt.

Indien på vej...?

Formålet med dette site er at få sat Indien på dagsordenen, og udbrede kendskabet til de massive omvæltninger, der sker i Indien lige nu.

Jeg stiller skarpt på verdens største demokrati med alle dens forunderlige modsætninger; på et parlament, hvor en tredjedel af de folkevalgte er sigtet for grov kriminalitet, på en kasteløs kvinde, der steg til tops i en delstat med 200 millioner mennesker, og en den nyvalgte statsminister med en belastet fortid, som samtidig er Indiens bedste bud på fremdrift og udvikling i mange år.

Jeg undrer mig over hvorfor der er blevet så stille omkring det indiske boom. Og jeg prøver at komme til bunds i det store misfoster af korrupte skrankepaver og trefarvede blanketter, som Indiens offentlige sektor har udviklet sig til, og det ulmende oprør, der er undervejs netop nu. Måske!

 

Peter JohansenLidt om mig selv: Mit navn er Peter Johansen, jeg er cand. phil i historie med speciale i Indien. Jeg har rejst Sydasien tynd de seneste tyve år, første gang som dugfrisk backpacker i 1990, hvor jeg landende i Delhi og fik mit livs chok, sidst i 2009, hvor vi drog afsted et halvt år med vores to døtre på 3 og 5 år, og startede i Indien. Se i øvrigt bloggen ”Same same, just different” på denne hjemmeside.

Jeg har vandret i bjergene, levet på en sten og tjent som gadesælger i Århus med tæpper og tingeltangel i bagagen. Jeg har forsket på arkiverne i New Delhi, Islamabad og Peshawer i forbindelse med semesteropgaver og speciale. Og jeg har svoret tusind gange aldrig at vende tilbage, for så alligevel at stå der igen kort tid efter. Jeg tilhører vist den gruppe af rejsende, som aldrig helt slipper dette mærkelige, smukke og frastødende land, Indien.

Inden for de senere år har jeg luftet min lidenskab for ”all things Indian” gennem kurser, workshops og foredrag, som jeg har afholdt på Isterød højskole, samt Grundtvigs højskole, hvor vi også er bosiddende.

Tilblivelsen af dette site er først og fremmest bundet op på mit aktuelle bogprojekt, som netop omhandler den politiske, økonomiske og samfundsmæssige udvikling, som finder sted i indien lige nu. Jeg opdaterer løbende med uddrag af mine kapitler (se Ændringslog nedenfor) omend det færdige værk først ser dagens lys i den trykte udgave. Der er stadig lang vej endnu, hvilket de mange blanke sider bærer præg af. Men hæng i, for Indien emmer af gode historier, og de kommer hér!

Lidt om hjemmesiden: 

Bag om Indien indeholder dybdegående artikler om forskellige aspekter af det moderne Indien. Denne del er under stadig udbygning og forandring, og følger i store træk bogens kapitelstruktur. Det første kapitel En umage nation giver en historisk indføring i tilblivelsen af det moderne Indien, samt grundlæggende viden om Indiens demokrati og samfundsforhold. Henrigten er at give læseren en forståelse af landet før revolutionen satte ind i 1990/91.

Herefter følger to kapitler om de to vigtigste politiske strømninger i Indien i dag: Hardcore Hindu, som vedrører den hindunationale bevægelse. Og Kastekrigerne, som beskriver fremkomsten af nye regionale lavkastepartier, der for alvor har forskubbet magtbalancen mellem høj- og lavkaster i Indien. I løbet af foråret og sommer udvides denne sektion med nye kapitler, ikke kun om indisk politik, men også økonomi og samfundsforhold.

Hør også indslag fra P1 Apropos vedr. Indiens historie

Rejsehistorier samler vores blogs fra de tre rejser vi indtil videre har været på med vores børn siden 2009; seks måneder i Østen, to måneder i Mellemamerika og to måneder langs USA’s østkyst.

Kronikker samler de kronikker jeg har fået offentliggjort, primært vedrørende Pakistan og Afghanistan.

Ændringslog:

  • 24.06.2014: Tilføjelser, Kapitel: Intro (nu i alt 16.000 anslag)
  • 20.04.2014: Oprettelse, Kapitel: Skrankepaver & græsrødder (66.000 anslag)
  • 07.04.2014: Tilføjelser, Kronik i Information: Demokratisk optur og økonomisk nedtur i Indien
  • 26.03.2014: Tilføjelser, Kapitel: En umage nation (nu i alt 72.000 anslag)
  • 11.03.2014: Tilføjelser, Kapitel: En umage nation (nu i alt 66.000 anslag)
  • 14.02.2014: Oprettelse, Kapitel:En umage nation (40.000 anslag)
  • 10.01.2014: Oprettelse, Kapitel: Intro (3.000 anslag)
  • 15.12.2013: Oprettelse, Kapitel: Kastekrigere (60.000 anslag)
  • 08.11.2013: Oprettelse, Kapitel: Hardcore Hindu (60.000 anslag)

Kontakt:

På telefon: 2987 8887 eller mail nedenfor:

Dit navn (*)

Din email (*)

Emne

Meddelelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *